Hoppa till innehåll

C-kullen har kommit!

Nu är de äntligen här, Minis alldeles egna kattungar! Det blev 6 stycken till min stora förvåning…så nu måste jag börja träna på gym! Jo, för jag sa dagen innan de kom, får hon sex kattungar då skall jag hoppa på ett erbjudande på gymkort och börja träna. Jag var ju säker på att det skulle bli max 4!!!

Så nu är gymkortet bokat och tvättkorgen härbärgeras av en mycket nöjd och fridfull kattfamilj. Mysigt!

Vad blidde det då?! Ja, med rätt att ändra mig blev det tre siameser, två honor och en hane. Två solida chokladfärgade honor och så en bicolour, choklad med lite vitt, som jag tror är en flicka också men lite osäker!

Minis sätt att hantera det hela skiljer sig avsevärt från hennes mamma Glorie. Glorie har ju fått två kullar med 6 ungar i varje. Nu är det tre veckor kvar till hennes tredje kull. Hon visar intensivt att nu är det på gång och då måste matte vara max en halvmeter ifrån heeela tiden. När sen ungarna kommer så går det i rasande fart. På en halvtimme är de ute allihop och Glorie slickar frenetiskt, äter alla moderkakor, gnager av navelsträngar, fixar och donar intensivt. Efteråt är hon helt utmattad och lämnar i princip inte bolådan på ett par dagar.

Mini betedde sig precis som jag misstänkt. Skyltade inte så värst med att något skulle ske. Jag vaktade noga på henne under hela tisdagen. Sent på kvällen stängde jag så in henne med oss i sovrummet, vilket hon inte alls gillade. Hon vill ha alla dörrar öppna! Så det var svårt att veta om det var den stressen eller om det var värkar på gång, hon var allt lite stressad…Vi somnade till sist vid halvett, då låg hon lugnt på min mage. Klockan halvfyra vaknar jag av ett pip!! Jodå visst hade hon lyckats föda en unge för sig själv i tysthet. Inne i bolådan så duktigt, men nu var hon orolig och hade lyckats få med sig ungen ut ur lådan, ut på det kalla golvet. Inte hade hon för avsikt att slicka den inte! Hon ville ha hjälp från Glorie tror jag, men Glorie ville faktiskt inte hjälpa till alls. Så det blev till att torka den lilla och få av navelsträngen och då var nästa kattunge på väg. Med stora runda ögon riktade Mini all sin oro mot mig och såg ut att undra vad i hela friden ska jag göra! Sakta klickade instinkterna in och hon slickade de små och åt lite av nästa moderkaka som hon klämde ut efter en bra stund. Ytterligare en unge kom, lugnt men fint. Sedan tog hon paus i två timmar innan det var dags för de andra tre. Så förlossningen i sig tog ca 4 timmar, jämfört med Glories halvtimme, ha, ha. Glorie kan man sen lämna med sina ungar, man har ju annat att pyssla med här i livet. Men se nähä det gick inte med Mini. Hela dagen igår fick jag spendera i sovrummet om hon skulle ligga kvar hos ungarna. Hon ska absolut ha dörren öppen så alla de andra katterna kan komma och gå, det hjälpte inte att stänga in henne, då satt hon bara och jamade vid dörren. Men jämfört med Glorie hade hon mycket mer krafter i behåll och tar bättre hand om sig själv. Äter som en häst! Idag går det mycket bättre, hon har fattat sin roll och kan ligga för sig själv i lugn och ro med sina små.

Det är en upplevelse varenda gång det blir tillökning. Men så skönt när allt går bra och alla mår fint, det är ju ändå mycket som kan gå snett!

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial