Hoppa till innehåll

Mindre os med ozon!

Alltså jo men faktiskt ändå…! Efter en del pyssel… Först ut med alla krukväxter. Plötsligt var jag glad att kattungarna så effektivt eliminerat antalet krukor i mina fönster! Sen bestämde jag att dela av ytan och börja med vardagsrum och hall, en yta maskinen ville ha 2 timmar på sig att sanera. Sen ytterligare 2 timmar innan man får gå in. Eftersom vi har dåligt med dörrar blev det till att stänga för med plast och silvertejp. Vansinnigt spännande tyckte kissarna som var med och hoppade i plasten, intet ont anande. När så allt var riggat och klart blev det evakuering av katter. Snopna fann de sig allihop nerstoppade i transportväskor och utburna till mitt fantastiska rum på gaveln till ladan! Där är vansinnigt rogivande att vara och jag borde verkligen utnyttja det där rummet mycket mer. Men nu var det inte uppvärmt och hösten är ändå här så siameser och orientaler klagade omedelbart. Varför ska vi vara här? Här är för kallt! Vi fryser! Vad är meningen med detta? Får vi aldrig mer komma hem?!!

In och sätta på vidundret,. Den pep och varnade. Lite skräckinjagande var det allt. Värsta atombomben, varning för radioaktiv strålning typ, ha, ha! Så kastade jag mig ut och stängde dörren…

Fyra timmar kan gå alldeles vansinnigt långsamt kan jag säga. När man är så oerhört nyfiken på resultatet.

Efter att ha försökt riva ner gardinerna och klättrat på allt som går att klättra på, trängde katterna tillslut ihop sig i minsta transportburen. -Kan vi bäras hem nu…snääälla matte??

Nja, först skulle det förstås vädras och matte skulle få sniffa i alla hörn och skrymslen! Öppnade ytterdörren och slogs av en mäktig stank! Det gick inte att gå in ens!!! Fick lämna dörren på vid gavel, vänta, ta ett djupt andetag och kasta mig till närmasta fönster för att även öppna det! Korsdrag, tvärdrag och allt drag man överhuvudtaget kan ådstakomma gjorde susen och nu vågade jag andas och gå omkring i vårt hem och bilda mig en första uppfattning. Nog hade det hänt något. Nu luktade det obeskrivbart… simhall, vårdcentral… annorlunda. Heeelt annorlunda!! Nåja, en luttrad kattägare vet ju ändå vissa problemområden så att säga. Sidan på en av de röda fåtöljerna…den är ju.. tja, lite impregnerad med katturin, pissoff medel, mera katturin, ättika, mer från katten osv. Så då var det ju bara att trycka in näsan där och ta ett djupt andetag! Luktade det kattkiss? Ja, dessvärre… Även stackars soffan har ett par ställen… Vid riktigt nära kontakt så nog fanns lukten kvar! Klart en liten besvikelse. Samtidigt så var det liksom STOOR skillnad generellt!

Nu är hela huset behandlat. Sovrummen för sig. Kök och andra utrymmen för sig. Och efter nåt dygn hade den där märkliga ozondoften så gott som försvunnit. Och i princip alla andra dofter också måste jag säga! Jo, jag är ändå väldans nöjd! Meen, luktar jag nära nära de där ställena så är allt lite doft kvar. Kanske de behöver fler behandlingar eller kanske ozonet ändå inte förmår tränga riktigt så djupt in i stoppade möbler som det utlovas?

En stackars krukväxt glömde jag. Än så länge lever den och verkar helt oberörd…

Och katterna då, deras reaktion var ju intressant att se. De gick och nosade än här och en där och alldeles speciellt på sitt klösträd, sina liggplatser. De såg sådär lite konfunderade ut. Som om de kommit hem, men ändå kändes det inte riktigt som hemma…vad i hela friden har hänt här? Någon har försökt radera vår existens! Nåja, det skall väl snabbt vara åtgärdat, nu börjar vi om med att se till att hela huset luktar katt!

Jo, jag skulle absolut kunna tänka mig att ha en sån här apparat. Men det ska nog vara en sån här värsting till rackare om det ska klå doften av kattkiss! Kunna köra den ett par gånger om året några timmar. Sen blir man ju nyfiken på det här med effekten på t ex mögelsporer och kanske annan skit som växer och frodas i vår varma goa inomhus miljö! Skulle detta kunna vara något för den som t ex tampas med Giardia eller andra parasiter?! Fungerar den på virusar som hänger sig kvar i miljön månadsvis? Vinterkräksjukan? Någon som vet? Läste om någon som funderade över om den kan tänkas ta ihjäl röda hönskvalster ute i hönshus…

Please follow and like us:
Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial