Hoppa till innehåll

Nya mattor som tål kattor ; )

Katter älskar mattor! De är sköna att ligga på, härliga att klösa i, roliga att gömma sig under och icke att förglömma nödvändiga att kräkas på! Kan tyckas märkligt ämne på en kattblogg, men faktum är att jag tycker inte det är så lätt att hålla huset med mattor när man har kattor. De ska vara tåliga, gå att tvätta utan att det tar tre månader att torka och de ska ligga någorlunda still och ändå vara mysiga och fina….

I somras besökte jag Boma väveri i Horred, “ett litet mattväveri med passion för det svenska textilhantverket” . Jag har förmånen att känna Maria, som driver Boma och skapar fantastiska mattor. Wow, de var roligt att se de gamla maskinerna hon väver mattorna på och allt material i regnbågens alla färger som fanns att välja på. Självklart har Boma ett sortiment men jag föll för möjligheten att själv välja färger och mönster! Det är ju sannerligen ovanligt att kunna specialbeställa en matta till köket.

Jag föll för ett sobert randigt mönster med bård i gåsöga och valde färg på i detta fallet garn och plast och Maria vävde upp ett par provbitar! Den ena passade verkligen perfekt och vilka tror ni genast satte provbitarna på prov?! Katterna naturligtvis!

Det blev trångt på lilla mattbiten. Oerhört populär var den att sitta på, leka med och ja, någon hann faktiskt kräkas på den också! Perfekt, då fick jag tillfälle att testa hur den var att tvätta av. Lätt som en plätt. Bara att skölja av med vatten, torkade på ett kick!

Vi beställde alltså två stora mattor. Dessa mattor är vävda av dels plast och dels garn vilket gör dem mjuka och mysiga men också lätta att hålla rena och tvätta av.

Nu har de kommit, underbara, som katterna kan sträcka ut på och man vill ta av sig barfota och tassa omkring på dem. Alltså jag är så nöjd! Och vad roligt det var att få vara med i hela processen, veta vem som gjort dem och hur och välja minsta tråd alldeles själv. Det känns med ens så ombonat och mysigt nu i höstmörkret. Rena rama lyxen om man frågar katterna!

Please follow and like us:
Etiketter:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial