Hoppa till innehåll

Det gick bra på utställningen!

Eller ja, lite både och! Men utöver katternas resultat har vi först och främst spenderat två fantastiska dagar med massa givande samtal och möten med underbara människor. Nya bekantskaper såväl som gamla! Xantippa´s fick dessutom gediget besök av vänner och av mattar och hussar till Xantippa-katter vilket vi blev hemskt glada för! Så roligt att höra hur det går för katterna som vuxit upp här. Man blir varm i hela kroppen när man inser hur ljuvliga hem de har fått! Ni som känner er träffade, det var jättroligt att få träffa er igen!

Lördagen var helt klart Cornelias. Hon fick fin bedömning.

  • Bäst i variant.
  • Bäst i grupp.
  • Bäst i ras
  • Domarens bästa.

Så hon blev nominerad och om jag förstår allt rätt ( för jag är ändå rätt kass på det här med hur det fungerar med utställningar måste jag erkänna) så blev Cornelia bäst av 6-10 månader i rasen och även bäst av Kategori VI. Gick vidare och blev dessutom bäst av ALLA raser 6-10 mån!

Vi tog oss alltså hela vägen till final och tampades om BIS, best in show!

Där blev vi dock besegrade. Men det var ju verkligen över vår förväntan!

Cornelias priser på lördagen!
Cornelias priser på lördag!

Biscuit däremot dömdes av en faktiskt ganska osympatisk domare måste jag säga. Han rynkade på näsan och tyckte Biscuit var på tok för tjock! Hade inget positivt att säga alls….men hon fick sitt CAC och bäst i grupp blev hon iallafall. Verkade som han hade mest negativt att säga om de flesta katterna faktiskt. Även Signe (Xantippa´s Candis) hade t ex för kort svans. Hon fick sitt CACJ. Synd att hon inte var med på söndagen istället, tror hon hade haft bättre chans då!

Nästa dag tog nämligen vår lilla tjocksmocka revansch! Ny domare, nytt tycke, ny smak. Nu fick Biscuit superfin bedömning. .

  • Bäst i grupp
  • Domarens bästa.
  • Bäst i ras!

Känns alltid sådär extra roligt med det där att bli bäst i ras!

Cornelia fick åter fin bedömning och blev domarens bästa. Så båda tjejerna blev nominerade och tog sig en bit på finalen. De fick två tjusiga bucklor vardera men när det tampades med alla raser fick de dra sig undan med svansen mellan benen till förmån för lurviga sötnosar.

Några bilder på andra deltagare!

Baltasar då?! Tja, Baltasar har sina tredje ögonlock väl framträdande. Detta visste jag ju om och vi har varit hos ett gäng olika veterinärer och utrett hela honom på alla möjliga sätt och vis. De hittar inga sjukdomar, inga fel. Han är en otroligt tjusig katt så jag ville ändå chansa. Sist han var med gick det fantastiskt bra! Men på lördagen blev han faktiskt inte godkänd pga sina ögon. På söndag fick han iallafall sitt CAC, trots att ögonen faktiskt var ännu sämre!

Men vi är väldans lyckliga att han var med för vi fick ÄNTLIGEN gehör och fantastisk hjälp av veterinär Mattias Sjöström, som ställde ut sina egna fina kissar. Så jag som hade gett upp har nu nytt hopp om att få bättre bukt med detta skönhetsfel. Alltså jag är sååå tacksam att någon äntligen kunde tänka sig att ta sig an detta vårt problem. Alla andra veterinärer har liksom ryckt på axlarna sagt att de inte finner några fel, du får avvakta…han kanske bara är sån…medan jag ändå känt att det borde gå att göra något åt detta. Nånting irriterar hans ögon men vad?! Nu fick jag medhåll, halleluja! Så hem kom vi med en ny plan. Det blir spännande detta!

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial