Hoppa till innehåll

PeeWee, tjohoo!

*Dagens inlägg innehåller reklam genom annonslänkar *

Otaliga äro de diskussioner kring vilken kattsand som är den bästa, den drygaste, som luktar godast, dammar minst och den som är mest prisvärd! Den största nackdelen med att ha katt inne är i mina ögon kattlådan! Ja, förutom att det mesta i prydnadsväg, blomkrukor osv får stryka på foten ibland. Som de flesta kattägare har även jag provat både det ena och det andra i kattsandsväg. PeeWee var ingen nyhet men jag trodde verkligen inte mina katter skulle acceptera träpellets. Jag har testat detta förut när kattsanden tog slut men jag hade pellets till hästarna! Totalvägran blev det då och sen dess har jag slått tanken ur hågen. Men i höstas blev jag återigen inspirerad av Inger, som är fodervärd för Signe (Xantippa´s Candis). Hon körde med peewee lådor och hävdade bestämt att billigt blir det och lättskött är det. Hon lånade ut två lådor till mig!

Denna gången ville jag inte misslyckas så jag blandade sakta sakta men säkert in lite pellets i min sand. Jag hade då sedan länge använt mig av Greenwwoods strö bestående av plantfibrer. Detta har jag varit väldigt nöjd med. Klumpar bra, väger lite och luktat gott. Dessutom går det att slänga ut på gödselstacken som jag ändå har, boendes på landet med hästar i stallet. Det blir ju en del när man har fler katter, känns idiotiskt att fylla soptunnan med kattsand! Men det är ju ett evigt mockande och jagande efter klumparna. Dessutom drar katterna med sig sågspån runt i huset även om jag föredragit det framför sand!

Resultatet?!

Det lyckades!! Katterna vande sig vid pellets och fann de nya lådorna helt ok! Nu har jag haft Ingers lådor alltför länge och står i begrepp att inhandla egna. Vissa toalettbesökare har en förmåga att sätta sig för långt ut åt kanten så saker och ting hamnar utanför. Därför lutar valet en PeeWee EcoHûs Kattlåda

Sen får det bli en tripp till Ullared för att skaffa ett lager av påsar att ha i bottenlådan, de ska vara billiga där. Och det var ju fiffigt att ha i bottenlådan, mindre att diska!

Jag kan alltså rekommendera detta koncept. Kisset försvinner ner i understa lådan, borta när nästa katt kommer och rafsar i pelletsen. Bajset plockas enklast bort med t ex en hundbajspåse. Pellets som sprätter ut ur lådan sprids ju inte i hela huset utan plockas lätt upp och läggs tillbaka. Doftar gott gör det. Efter ett tag (här efter ca 5 dagar) börjar det trots allt lukta urin ur lådan. Men då är det bara att lyfta av översta lådan, ta ur plastpåsen med det kisset, i med ny påse och lite pellets, klart! Och jisses vad billigt det blir!! Jag har mest använt mig av eldningspellets från min lantmanna butik och en påse har varat här till mina 6 vuxna katter i nästan 2 månader!

Tusen tack Inger för lånet av lådor och för att du gav mig inspiration att ge det ett ärligt försök!

Hoppas nu jag nåt slutet på att testa olika sorters sand och strö. Men erfarenhet med katt sen sisådär 30 år säger att vips så dyker det upp någon ny spännande lösning!

Mamma, pappa, barn 🙂
Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial