Hoppa till innehåll

Lova och Loma till salu!

Siames och oriental – systrar

Nu är det bara Lova och Loma kvar som är tillgängliga i L-kullen! Två vackra damer, systrar men ändå olika raser! Förvirrande tycker en del. Hur kan det komma sig att det finns olika raser i en och samma kull?! Vad är egentligen skillnaden! För oss invigda är det fullkomligt självklart att en siames är en maskad katt med blå ögon. D.v.s. endast svans, ben, öron och nos är färgade. Kroppen är ljus. En oriental ska helst ha gröna ögon och sedan kan den ha en herrans massa färger, förutom att vara just maskad!

Loma

Loma är således en oriental. Hon är svartsköldpaddsfärgad. Ögonen blir förhoppningsvis gröna. Alla katter föds med blå ögon. Sedan skiftar färgen. Gröna ögon kan ta lång tid på sig att utvecklas fullt ut.

Loma är vacker tycker jag och en riktig sköldpadda till karaktären. Egensinnig med stark vilja och lite temperament. Ja, man brukar faktiskt anse att just sköldpaddsfärgade katter har en tendens att ha ett särskilt temperament. Just därför är de av många extra älskade. Vinner man en sköldpaddas kärlek så är det allt speciellt.

Det blir många suddiga bilder när man försöker föreviga Loma 🙂

Loma är just nu en fartdåre! Hon ränner genom huset som en liten iller med öronen vridna sådär lite bakåt och svansen i en krok. Hon hittar gömslen och drar sig inte ett dugg för att kasta sig in i äventyr. Men när Loma är lugn så tittar hon rakt in i en med sin fantastiska blick. Som om hon söker och synar ens innersta själ. Hon söker kontakt och lär bli en ljuvlig väninna som alltid kommer säga sanningen även om det inte alltid är vad man vill höra!

Lova

Lova då, hon är ju siames. Även hon är sköldpaddsfärgad, vilket kanske är svårt att se just nu. De blir liksom lite flammiga vilket syns tydligast på Lovas små söta tassar just nu. Lova är dessutom mönstrad, förmodligen tickad som sin far. Men eftersom mönstret på kroppen inte syns på en siames, får alla mönstrade siameser kallas tabbymönstrade. Det syns i ansiktet på Lova, det där lite randiga!

Lova är också en skönhet. Hon har en behaglig personlighet. Som liten var hon var störst och lugnast i kullen. Hon verkar ha ett gott och stabilt självförtroende. Nu är hon vild och galen, precis som en kattunge ska vara. Men jag kan tro att hon kommer bli en charmant dam i vuxen ålder, som kommer att sprida sådana där goda energier omkring sig!

Please follow and like us:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial