Hoppa till innehåll

“De forna egyptierna dyrkade katterna som gudar. Det har katterna aldrig glömt.”

Siamesen och den orientaliska katten är minst sagt värd att dyrkas! Förutom sitt fantastiska yttre besitter de en i det närmaste gudalik personlighet!

Redan som liten flicka drömde jag om att en vacker dag ha en ståtlig blåögd siames eller en magisk svart oriental med skimrande gröna ögon i mitt hem.

Det kom att dröja många, många år innan slutligen min dröm gick i uppfyllelse.

Skaffa siames eller oriental?

Mitt råd till dig som ännu inte upplevt en vardag med dessa katter vid din sida, är vänta inte! Skaffa inte en utan minst två. Bered dig på ett mycket rikare liv, fyllt av närhet, kärlek, djup vänskap med en del diskussioner samt krossade blomkrukor och sönderrivna gardiner!

Xantippa´s katteri bedriver uppfödning i hemmiljö. Våra kattungar växer praktiskt taget upp i sängen och soffan, så som sia/orientalen helst vill ha det!

Jag är stolt över våra katter och har höga ambitioner med min avel. Jag finner att avelsarbetet är en ständigt pågående process där mål ändras, förfinas och justeras. Det finns mycket att lära och mycket att fundera kring. 

Men fokus är självklart alltid att sträva efter sunda, vackra katter med ett underbart temperament.

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial